Kwartaalbericht 159

Kwartaalbericht 159

Er zijn mensen die van veranderingen houden en er zijn mensen die er weinig tot niets van moeten hebben. Maar veranderingen gebeuren, als natuurverschijnsel en als menselijke ingreep. Een groter formaat voor het Kwartaalbericht, met een nieuwe layout, is zo’n ingreep. Afstappen van iets vertrouwds ‘het boekje’, is een grote stap, ook voor de lezers. Daar staat tegenover dat de letters klein waren, evenals de foto’s, waardoor die lang niet altijd tot hun recht kwamen. We kunnen de artikelen nu veel beter en mooier presenteren.
Onze vormgever, Hans Schaapherder, heeft aansluiting gezocht bij de bestaande layout, zodat het blad ook in de nieuwe opzet meteen herkenbaar is als ‘Kwartaalbericht HKL’. 
Veel leesplezier met dit in dubbel opzicht nieuwe nummer!

Onderstaande artikelen zullen pas in een later stadium aan deze website worden toegevoegd. In het gedrukte glossy magazine komen de artikelen optimaal tot hun recht. Losse nummers kosten slechts € 4 en als lid bent u nog goedkoper uit.

  • Herinneringen aan de School met de Bijbel
  • Het gat van Hamdorff; Laren tussen nostalgie en ‘winkelkoorts’
  • Straten, lanen, wegen, parken, kampen, hofjes en paden in Laren: de Veerweg
  • Kunst uit het dorp van Mauve: De broers Tjerk & Tjeerd Bottema
  • De moord op broe(de)r Piet Vos verbeeld
  • Laarders in het leger van Napoleon
  • Laren 150 jaar schildersdorp?
  • ‘Hippie’ tussen de Larense Nonnen

Hieronder een overzicht van actualiteiten en aanvullingen op het gedrukte glossy magazine.


Collectie Streefoord schenkt abonnementen

Collectie Streefoord Kunsthandel Eemnes heeft een jaarabonnement aangeboden aan de Larense verzorgingstehuizen Theodotion en Johanneshove. Aanleiding was de promotie-actie op…

Schenkingen 4e kwartaal 2021

02/10: Mw. H. Meulenkamp schonk ons 1 blad Gemeentenieuws 1992, 1 blad Laer Bode 1990 en een programma van Progressief…

Expositie Corrie Pabst

In het Brinkhuis zijn nog t/m 19 februari 28 schilderijen en prenten van schilderes Corrie Pabst tentoongesteld. De meeste komen…

Carnaval

In het vorige Kwartaalbericht vroegen wij uw hulp over de foto die Nico Kuijer uit Baarn aanleverde. Al snel bleek…

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 159 [2022-1]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen dit kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 9,50 per stuk in de Lindenhoeve en bij Bruna te koop, zolang de voorraad strekt.