Gratis jaarabonnement voor Esther de Groote

Gratis jaarabonnement voor Esther de Groote

Esther de Groote ontving donderdag 17 februari 2022 haar gratis Jaarabonnement van het Kwartaalbericht uit handen van eindredacteur Wim Keizer. Dit naar aanleiding van een oproep in de Facebook-groep ‘Je bent een echte Laarder’.

Omdat de Historische Kring Laren in december een ‘verrassing’ had aangekondigd werd op Facebook een oproep geplaatst: wie kan raden wat die verrassing zou inhouden? Verschillende (ex-)Laarders reageerden en onder hen werd een jaarabonnement verloot. Toen de verrassing eenmaal was onthuld (het vernieuwd kwartaalbericht) werd de prijswinnaar bekend gemaakt: Collectie Streefoord Kunsthandel Eemnes. Maar …. die wenste de prijs door te geven om zelf een abonnement aan te schaffen. Dus een nieuwe verloting en daar kwam Esther de Groote uit de bus als winnaar.

Esther is kleindochter van de voormalige bedrijfsleider van de Albert Heijn Laren – toen nog aan de Nieuweweg. Esther komt niet uit Laren, maar woont er inmiddels wel. Ze zegt “ik vind het heerlijk om die verhalen te lezen en mij te verdiepen in de geschiedenis van Laren, de plaats waar mijn grootouders en ouders hebben gewoond.” Esther is bezig om oude familieverhalen boven water te halen en we hopen dat we nog een keer dankbaar gebruik kunnen maken van haar archief en anekdotes.

Esther de Groote ontvangt, uit handen van eindredacteur Wim Keizer, het nieuwe Kwartaalbericht 159 en de vorige jaargang kwartaalberichten. In aanwezigheid van het voltallige redactieteam in de Lindenhoeve.