Kwartaalbericht 092

Kwartaalbericht 092

In verband met dit speciale nummer over de familie van Aken, gemaakt in samenwerking met de Historische Kring Eemnes worden de ingekomen brieven in het septembernummer geplaatst. Uitzondering vormt de hieronder geplaatste brief van de heer G.J. van der Veer uit Hoek van Holland en een artikel van Annie Voulon-Calis. Verder willen we allen die hebben meegewerkt aan dit speciale nummer langs deze weg hartelijk bedanken voor de inzet en samenwerking. We hopen dat u zult genieten van deze Gooische familiegeschiedenis.

De brief

Hierbij een kopie van een foto van de St Jansharmonie in de St Jansprocessie. Ik ben benieuwd wanneer deze foto gemaakt is. Het zijn wel de meest bekende gezichten, maar namen erbij weet ik niet meer. De dirigent lijkt mij de heer Willy Peters. Deze had een kamer bij Jan de Leeuw, uit het laatste nummer van het kwartaalbericht. Die Jan de Leeuw was bij ons  bekend als Jan Flutje, om hem te onderscheiden van Jan de Leeuw de bloemist en koster. Deze Jan haalde bankengeld op aan de mannenkant van de kerk. Zo was zijn broer Jo de Leeuw de boterboer om deze niet te verwarren met Jo de Leeuw, die het plaatsengeld aan de vrouwenkant van de kerk ophaalde.

foto: zie voorpagina van dit blad


Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 92 [2005-2]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.