Kwartaalbericht 134

Kwartaalbericht 134

Het tafereel op de voorzijde van dit Kwartaalbericht is een interpretatie van een oude ansichtkaart door Arnold ‘Nolle’ Bokhorst. Hij verzorgde in 1969 het interieur van pannenkoekenhuis ‘De Coeswaerde’. Het paneel is onlangs door zijn zoon aan de Historische Kring geschonken en hij vertelde nog veel meer over deze kunstenaar.
Net zoals Bart Krijnen schrijft: “t Is gin wonger dat tie schilders van vroger daer graeg mooie schulderije van maokte”. Zo is er in dit nummer ook veel aandacht voor de Larense kunstenaars Willem van Nieuwenhoven (sr/jr) en danken we Peter van der Ploeg voor zijn vierde en laatste deel over de charismatische levenskunstenaar Tony Offermans.
In dit Kwartaalbericht hebben we 11 pagina’s besteed aan ‘de Larense Brinken’ door Jaap Groeneveld. Juist omdat dit verhaal onze ‘slogan’ zo goed representeert: het bestudeert én etaleert de geschiedenis van Laren! De redactie wenst u veel leesplezier!

Wat vliegt de tijd!

Soms lijkt het wel of een kwartaal steeds minder dagen heeft. En wat gebeurt er veel… 2015, een lustrumjaar voor…

Schenkingen 3e kwartaal 2015

3/7 Archief De Scheper 8/7 Agent v. Maanen, Barneveld: fotoalbum. 18/7 Van Mw Henny Hilhorst: een map met dankbetuigingen, boekje…

De brinken van Laren (2)

In het vorige deel zagen we dat oude niet permanente nederzettingen op de zandgronden in Drenthe zijn aangetoond onder esdekken….

Effe tussedeur

Veur ‘k over wat aorst begin, binne jullie nog in de neng weze kijke of de knolle al opkwamme? Nee,…

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 134 [2015-4]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.