Kwartaalbericht 085

Kwartaalbericht 085

Een overzicht van alle in Kwartaalbericht 085 [2003-3] gepubliceerde artikelen.

Foto: Boerderij op het kruispunt van het Zevenend en de Zevenenderdrift. Foto coll. Goois Museum Hilversum.

Nieuws van de redactie
Als u dit leest in september, is misschien de hete en zonnige zomer voorbij. Menigeen was er niet zo gelukkig mee, maar het had één groot voordeel! Er werd weer veel gelezen op die hete dagen, dus daar bent u inmiddels weer helemaal aan gewend! Dit nummer bevat naast de vaste items ook een aantal lange artikelen: een artikel over het jaar van de Boerderij, en het derde en laatste deel over de schaarbrieven . Goed dus voor zonnige nazomerdagen !

Heeft u ook zo genoten van de tentoonstelling in het Singermuseum over de Larense schilders? We hebben voor het artikel” het Land van Mauve” het leven en werken van een hedendaagse schilder beschreven. In de agenda zijn er ook voor u vast wel interessante bijeenkomsten te vinden, waar u naar toe kunt gaan. De Historische Kring Laren begint in de Linden hoeve zijn draai te vinden en wij als redactie zijn blij u op de hoogte te kunnen brengen via het blad over het reilen en zeilen van vroeger en nu in het dorp Laren en daar hebben wij ook hulp van u bij nodig. Mocht u dus een goed idee hebben of materiaal voor een verhaal, laat u het ons alstublieft weten!

In het volgende Kwartaalbericht komt er een artikel over de Protestantse Bewaar- en Naaischool te Laren. Ook een verhaal over een Larense kolenhandelaar en zijn familie en meer gegevens over een bijzondere aankoop van de Historische Kring Laren voor het museum.

Reactie op nummer 84, Het brandweernummer: De middenfoto van dit nummer met het Korps Vrijwillige Brandweer werd gemaakt door John Ruis.


Voorwoord kwartaalbericht 85

Het najaar luidt het winterseizoen in voor de activiteiten van de Historische Kring. De zomertentoonstelling over de Larense vrijwillige brandweer…

Schenkingen 2e kwartaal 2003

De volgende schenkingen werden gedaan door: Mw. Bierlaagh, een stapeltje oude krantenknipsels.Fam. Van der Schaal – 10 bidprentjes van overleden…

De Mauvevijver

De Mauvevijver, welke Laarder kent die niet? In mijn schooltijd vroegen kinderen uit de buurt of ik mee ging om…

Kunst uit het dorp van Mauve

Ben Goëtjes

Ben Goëtjes werd op 15 augustus 1954 te Laren geboren. Hij mag met recht een natuurtalent genoemd worden. Al op…

De boerderij behouden?

Het jaar 2003 is voor sommigen een jaar om met wellicht enige weemoed terug te denken aan het boerenleven van…

Groeten uit Laren

Beste 0. en Z.Vanmorgen heb ik de kaart ontvangen. Nou het worden hier lange nachten, want als we geen boodschap…

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 85 [2003-3]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.