Ben Goëtjes

Ben Goëtjes

Kunst uit het dorp van Mauve

Ben Goëtjes werd op 15 augustus 1954 te Laren geboren. Hij mag met recht een natuurtalent genoemd worden. Al op jeugdige leeftijd tekende en schilderde hij composities van onderwerpen waardoor hij geïnspireerd werd. Een autodidact die zijn specifieke eigen stijl in tekeningen, schilderijen en in zijn muurschilderingen tot uiting brengt.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 85 [2003-3]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

Ben Goëtjes samen met zijn werk – olieverf op paneel

In zijn ouderlijke woning, de boerderij op het Krommepad 6 in Laren woonde en werkte, aan de achterkant daarvan, de schilder Corstiaan de Vries. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij door hem werd geïnspireerd in zijn latere loopbaan als ‘Larens’ kunstenaar. Zijn opdrachtgevers hebben soms wonderlijke verlangens, zoals een grote wandschildering rond het ingebouwde zwembad van de hele familie van de opdrachtgever.

Goëtjes heeft naast het schilderen onder andere adviezen gegeven en meegewerkt aan de vernieuwing van het pretpark ‘De Efteling’ waar diverse figuren door hem zijn vervaardigd en vernieuwd. Hij zoekt steeds naar vernieuwende stijl zoals uit de onderstaande afgebeelde werken zal blijken. Men krijgt de bijzondere indruk dat het schilderij uit diverse lagen bestaat, die wel of niet doorschijnend, over elkaar heen zijn geschilderd.

Voor meer informatie: www.devalk.com/kunstenaars/

Marianne – krijt op paneel