Welke straat spreekt je het meeste je aan?

Welke straat spreekt je het meeste je aan?

De Historische Kring Laren (HKL) roept Laarders en niet-Laarders, lezers en niet-lezers van het Kwartaalbericht op, om te beschrijven welke Larense straat of weg hen het meeste aanspreekt.

De leukste teksten zullen, met door de HKL gekozen foto’s van de desbetreffende straat of weg, worden tentoongesteld in de Lindenhoeve en worden gepubliceerd in het Kwartaalbericht.

Alle straten zijn welkom: brede of smalle straten, paden of lanen of een straat met een rijke historie. Wat de een aanspreekt, hoeft een ander niet veel te doen. Soms is het ook een herinnering of een verhaal, de naam die een straat bijzonder voor je maakt. En wie de geschiedenis van Laren een beetje kent, weet dat achter de vele straten, hoekjes en steegjes wel een mooi verhaal te vertellen valt. Het is deze unieke mix van rustieke charme, artistieke inspiratie en dorpse gezelligheid die de straten van Laren zo bijzonder maakt. Wandelen door het centrum voelt vaak als een reis terug in de tijd, door zijn mooie boerderijtjes en pittoreske huisjes.

Inspiratie? Bekijk hier het overzicht van Larense straten.

De ingezonden tekst mag maximaal 550 woorden bevatten. De uiterste inleverdatum is zondag 15 september 2024.

Teksten kunnen worden gemaild naar: info@historischekringlaren.nl
of per post verzonden naar:
Historische Kring Laren
Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat 29
1251 KE  Laren

(Publicatiedatum 18 juni 2024)