Tentoonstelling Mary van de Schaal

Tentoonstelling Mary van de Schaal

Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 december 2002 zullen er werken worden tentoongesteld in het Historisch Centrum van Mary van de Schaal-de Valk.

Foto: Gezicht op de Nederlands Hervormde Kerk vanaf Bij den Toren. Olieverf op linnen.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 82 [2002-4]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

Mary werd geboren in het huis aan de Torenlaan 14. Al op jeugdige leeftijd maakte zij reeds tekeningen van een grote diversiteit, zoekende naar een eigen stijl. Zij was leerling van Ans Markus en had les van landschapschilders Peter van Oorschot en Gerard Eltema.

Berglandschappen schilderen is haar favoriete bezigheid en vele doeken hebben dan ook een weg gevonden naar Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Verder heeft zij vele schilderijen met landschappen en portretten, meestal in opdracht vervaardigd. Na een periode te hebben gewoond in het zuiden des lands, o.a. Venlo en Vught, kwam zij op latere leeftijd weer terug in het Gooi. Zij is een aanhangster van de Haagse School wat duidelijk tot uiting komt in haar werk.

Naast schilderen, geeft zij ook les en adviezen aan beginnende en geoefende kunstenaars. Vooral onderwerpen in Laren en Eemnes krijgen aandacht in haar werken. Daarom zullen er op de tentoonstelling in ons Centrum vrijwel allemaal doeken te zien zijn uit de directe omgeving.