Kloosterweg 39C

Kloosterweg 39C

Ooit was er een wasserij aan de Kloosterweg 39 C, de ‘Wasserij Erica’. De eigenaar, Cor Meijer, had al acht jaar een wasserij aan de P.C. v.d. Brinkweg 34, op de hoek van de Klaaskampen. Daar werd de zaak te klein en Cor wilde uitbreiden. Dus kocht hij een stuk grond aan de Kloosterweg en liet daar een nieuwe wasserij bouwen. Zijn oudste zoon, Cor Meijer jr. mocht de eerste steen leggen. De tekst op de gevelsteen is:

COR MEIJER
8.11.1928

De aannemer was Gebr. van den Brink. Tijdens de plechtigheid bij de steenlegging sprak de boekhouder van de wasserij, de heer A. Timmerman, enkele vriendelijke woorden tot zijn baas, de heer C. Meijer, en het personeel. Het nieuwe gebouw was in 1929 voltooid en werd toen in gebruik genomen. Cor Meijer noemde zijn nieuwe zaak ‘Wasserij Erica’. In 1977, na het overlijden van de grondlegger, werd de wasserij gesloten. Nu is het een woonhuis.

Bronnen: Laarder Courant De Bel; Laren door de jaren heen van Bep De Boer; Foto’s Bep (G.L.) De Boer.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 148 [2019-2]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.