Klaaskampen 6A

Klaaskampen 6A

Aan de Klaaskampen 6a vinden we een gevelsteen naast de voordeur van het gebouw. De steen is in de loop der jaren wat verouderd en zodoende slecht te lezen. De  tekst moet zijn:

EERSTE STEEN GELEGD
DOOR T. MAJOOR Jzn DIR.
10 OCT. 1936

Op zaterdagochtend 10 oktober 1936 was bij het in aanbouw zijnde gebouw aan de Klaaskampen, hoek Schoutenbosje, een drukte van belang. Op het werk bij de ingang was een vlaggendoek en wat groen aangebracht. Daarachter was de nieuwe gedenksteen verstopt. Voor deze feestelijke bijeenkomst waren o.a. aanwezig de heer L. Roefs, gemeentesecretaris, de heer P.B.J. Schiloo, directeur gemeentewerken, de heer A.P. van den Brink, architect en het volledige bestuur van de Coöperatieve Boerenleenbank.
Eens was de bank primitief gehuisvest in één van de woonvertrekken van het huis van de kassier. Nu zou de bank eindelijk worden ondergebracht in een flink bankgebouw. Na 37 jaar na de oprichting heeft de heer T. Majoor Jzn. de onthulling van de gedenksteen mogen doen. Later werd de Boerenleenbank Raiffeisen­bank en verhuisde als RABO-bank naar de Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat. Het gebouw aan de Klaaskampen kreeg een kantoorfunctie. Zelfs de dienst gemeentewerken heeft hier onderdak gehad en later kwamen er andere zaken in. Nu is dat Velox Engineering.

Bep (G.L.) De Boer

Bronnen: Laarder Courant De Bel 1936; Gemeentegids 1973.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 147 [2019-1]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.