Herinneringen van een oud-schoolmeester

Herinneringen van een oud-schoolmeester

Het schooljaar 1988-1989 zit er weer op. Schoolreisjes en schoolkamp achter de rug. Mijn eerste schoolreisje als onderwijzer in Laren was in het schooljaar 1958-1959. Met de klassen 1, 2 en 3 van de Tarcisiusschool en de Aloysiusschool. Drie bussen van de firma Tensen uit Soest werden volgestouwd met ongeveer 200 jongetjes en hun begeleiders.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 109 [2009-3]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

Jan Vos

Als traktatie in elke bus een melkbus met aanmaaklimonade en een trommel snoep. Richting Amersfoort voor een bezoek aan het dierenpark. Ter hoogte van paleis Soestdijk gingen de sluizen des hemels open. Daar zit je dan. Het dierenpark was er niet op berekend dergelijke grote aantallen kinderen droog te houden. Besloten werd om een stuk rond te rijden over de Utrechtse heuvelrug in de hoop dat het weer zou opklaren. En inderdaad na ongeveer drie kwartier rijden was het weer dusdanig verbeterd, dat het dierenpark bezocht kon worden.

Na het bezoek aan het park werd de reis vervolgd richting Ede, waar op een stuk hei bij de schaapskooi gestopt werd om te picknicken. De rest van de middag werd hier doorgebracht met allerlei spelletjes. In onze ogen een eenvoudig reisje. Maar ik verzeker je dat de jongetjes volop hebben genoten van deze fijne dag.
De klassen 4 en 5 gingen dit jaar naar Artis en het vliegveld Schiphol. De hoogste klas ging op 3-daags schoolreisje naar het klooster van de broeders van Saint louis in Oudenbosch. Maar over dit reisje wellicht in een volgend nummer van de schoolkrant meer.
Rest mij nog eenieder een prettige vakantie toe te wensen.

Glas-in-lood raam van de Tarcisiusschool aan de Smeekweg; tegenwoordig een apartementen­­complex.