Burgemeester van Nispenstraat 29, 1251 KE Laren

Een echt Larensch dorpsfeest

Op 1 juni is het precies 85 jaar geleden dat Burgemeester van Nispen van Sevenaer 25 jaar burgemeester in Laren was. Die dag in 1934 is uitgebreid gevierd met ’s ochtends een aubade, ’s middags spelen op het kermisterrein en ’s avonds een revue in Hamdorff met aansluitend een feest tot diep in de nacht.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 149 [2019-3]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen dit kleurrijke boekje 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

Gerard Morsink

Gerard Morsink zocht foto’s in het HKL-archief en vond in de Laarder Courant De Bel van 1 juni 1934 een uitgebreid artikel: ‘Het Ambtsjubileum van den Burgemeester’.

Boven: De aubade onder leiding van L. v.d. Veer en Gerard Koekkoek. Op de trappen Chris Hamdorff, L. Diamant, Co Breman, Cornelis Bakker, L. Roefs, mevr. Van Nispen van Sevenaer, P. v.d. Breemer, de Burgemeester, zijn zoon Huub, H.F.J. ten Kroode, R Thijbis, A. Venema en A. Dijkman.

Koets op weg naar het gemeentehuis.
Medewerkenden aan de revue bij Hamdorff en hun leider Frans Langeveld.