Laren toen…

Laren toen…

De P.C. van den Brinkweg rond de dertiger jaren van de vorige eeuw. Zoals U kunt zien is er de afgelopen tachtig jaar nauwelijks iets veranderd aan de woningen ter rechterzijde. Rechts het woonhuis een kruidenierswinkel van Henk Bitter. Na afbraak en nieuwbouw van het pand vestigde zich hier Theo Bitter met z’n bloemenwinkel. 

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 122 [2012-4]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

De tuinarchitecte Emmy Verver heeft hier haar opleiding genoten in het bloemschikken. Thans is in deze winkel een van de tachtig damesmodezaken van Laren gevestigd. ‘Ipsos’ is een begrip in de damesmode in Laren. 

Op de andere hoek, helaas niet zichtbaar, was de sigarenwinkel van Arie Ketelaar. Arie maakte de gehele dag reclame voor zijn sigaren en stond de gehele dag met brandende sigaar in zijn winkel. Thans is hier het unieke babywinkeltje van Anouk Maas gevestigd. Anouk is niet alleen een begrip in Laren, maar in het gehele Gooi en omstreken. 

Verder woonden in de huizen aan de rechterzijde de families: Lammertink, van den Berg, Brouwer, Verlinden, Vonk, Roek, van de Laar en Drost. Later Pronk, die van 1966 tot 1971 het driemaandelijkse tijdschrift ‘De Drost’ heeft uitgegeven. Zoiets als het ‘Larens Journaal’, maar dan iets anders.

Foto en tekst: Ernst H.J. Wortel