EHBO in 1943

EHBO in 1943

Van de heer H. Dokter kreeg ik deze foto. Het was de vraag wie er allemaal op staan. Het gaat om een groep EHBO-ers in 1943. De vrouw die links op de foto  de brancard optilt is mevrouw Wielenga, de echtgenote van dominee Wielenga van de Gereformeerde kerk aan de Kerklaan.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 152 [2020-2]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

In dat jaar werden op 5 juni examens afgenomen ter verkrijging van het Eenheidsdiploma Eerste Hulp bij ongelukken. Er slaagden 17 van de 24 kandidaten uit Blaricum en Laren. De geslaagden uit Blaricum waren particuliere cursisten, die uit Laren waren bijna allen Luchtbeschermingscursisten.

De geslaagden waren de dames C. van Empel, D. Meijer, J. Meijer, H. M. Rigter, C. van Tetterode Selman, J. Vollers Marseille, M. Vos, W. M. Wielenga-Visser en H.J.Willemsen. En de geslaagde heren waren W.Ende, E.Th.Erp, A.J. Knops, G.J.G Leonhardt, H. Mulder, J.P.M. Loman en J.Th.Rinke.

Het is de vraag of de geslaagden ook op deze foto staan. Wie herkent er bekende personen? Laat het ons s.v.p. weten.

Bronnen: H. Dokter; Laarder Courant De Bel 1943.