Aanvullingen Zijtak

Aanvullingen Zijtak

Naar aanleiding van het artikel over de Zijtak in het vorige kwartaalbericht ontvingen wij enkele opmerkingen/aanvullingen van de heer Bert Bus, vroeger woonachtig op de Zijtak en tegenwoordig in Eemnes.

Het was niet het verhuisbedrijf van “H.L. Bus”, dat aan de Zijtak was gevestigd (aanvankelijk aan de Brink en later aan de Tafelbergweg), maar het transportbedrijf van “Bert Bus”. Om verwarring en concurrentieproblemen te voorkomen had H.L. Bus via de rechtbank voor elkaar gekregen dat de naam ‘BUS’ niet op de voertuigen mocht staan op straffe van een geldboete; vandaar stond op de auto’s: ‘INT. TRANSPORT BERBU’. De heer Bert Bus had aanvankelijk 1 auto, maar later nam hij nog een chauffeur in dienst en schafte een tweede transportwagen aan. Het bedrijf verzorgde ongeregeld vervoer in binnen- en buitenland.

• Firma Keuker was geen garagebedrijf maar een rijwiel- en motorhandelaar.
Het garagebedrijf Keuker was gevestigd aan de Eemnesserweg.

• De huidige steenhouwerij was vroeger de boerderij van Sijmen Majoor. Nadat de familie Majoor naar de Melkweg was verhuisd woonde daar Bep Bon, eveneens een boerenbedrijf.

• Op Zijtak 1 B, woonde de Fam. Herman Eggenkamp, aannemer, die zijn bedrijf niet aan huis had.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 122 [2012-4]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.