Verlengde Engweg 8b

Verlengde Engweg 8b

In dit huis woonde eens de bekende operazangeres Caroline Kaart. Geboren in Schotland kwam ze in de jaren vijftig in Nederland wonen en trouwde met de toneelspeler Hans Kaart, die in 1963 overleed.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 153 [2020-3]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

Van de erfenis liet ze door Tijs Blom uit Eemnes het huis aan de Verlengde Engweg 8b bouwen. Ze hertrouwde met regisseur Willy van Hemert. In Ticino in het zuiden van Zwitserland had Caroline een met de hand gemaakte keramische tegel gekocht waarbij ze als ‘paardenliefhebster’ werd geraakt door de afbeelding. Het deed haar ook denken aan de Ridders van de Orde van de Tempeliers. Die tegel liet ze in haar nieuwe huis, naast de voordeur, inmetselen. Na haar scheiding van Van Hemert nam ze de naam aan van haar 1e man, Hans Kaart. In 1982 werd Caroline Kaart onderscheiden in de Orde van Oranje Nassau. Nu woont zij in het Rosa Spierhuis. De volgende bewoners lieten het hele huis grijs schilderen. Vervolgens liet de familie Van der Hoeven het huis wit schilderen. Onder de grijze verf kwam de gevelsteen uit Italië weer tevoorschijn.

Bronnen: Dhr. L. van der Hoeven; Mw. Caroline Kaart

Verlengde Engweg 8b, Laren