Burgemeester van Nispenstraat 29, 1251 KE Laren

Oproep etsen van boerderij

Oproep etsen van boerderij

In het boek “Op laren an!”, uitgave 1979, waarin het levensverhaal staat van onze Larense schilder-tekenaar Toon de Jong, staan twee prachtige etsen van de Boerderij Laren.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 104 [2008-2]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen dit kleurrijke boekje 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

Nu ben ik zelf in het bezit van een mooie ets van Toon de Jong waar in de linker hoek staat: oudste huis te Laren. Deze ets is dezelfde als de Boerderij van Laren. Mijn vraag is waar deze boerderij gestaan heeft in ons dorp. Wie kan op deze vraag het antwoord geven?

Mijn vader en naamgenoot Nicolaas (Klaas) de Leeuw zou het zeker geweten hebben, maar die is er al lang niet meer, vandaar deze vraag aan mijn dorpsgenoten.

Nico De Leeuw


Antwoord Bep De Boer
De boerderij heeft gestaan tussen Oud Laren en het Krommepad en is in 1919 verbrand. Zie kaartje. Wilt u meer hierover lezen. Er heeft een artikel gestaan in nr. 59 van april 1977.