Nagekomen foto’s Steven Weinberg

Nagekomen foto’s Steven Weinberg

In nummers 144 en 146 hebben wij in 2018 aandacht besteed aan de avonturen van Steven Weinberg (1948), zoon van Edgar Weinberg en Ella Weinberg-Meijer. Steven schreef in 2018 het boek ‘De Merken’, grotendeels over zijn jeugd in Laren. Zijn ouders hadden in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken gezeten in Laren.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 152 [2020-2]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

Steven stuurde ons onlangs het volgende bericht: “Bij het snuffelen in mijn archieven kwam ik (eindelijk!) de foto tegen die ik al geruime tijd voor jullie zocht. Hij toont de brand van de villa Hamburger in 1947. De tweede man op de brandladder (in grijze broek en wit overhemd) is mijn vader, Edgar Weinberg. Ik heb als kind vaak in ‘Het bos van Hamburger’ gespeeld, in de overblijfselen van de villa en het (droge) zwembad.”

De tweede foto uit het bos van Hamburger is waarschijnlijk gemaakt in 1949. Deze toont de overblijfselen van het park rond de afgebrande villa. De foto is van Edgar Weinberg.