Expositie Warrekam

Expositie Warrekam

Tot en met 22 maart is de expositie ‘Warrekam’ – op zaterdagen tussen 2 en 4 – nog te bezoeken in de Lindenhoeve. 

De Warrekam heeft meer dan 40 jaar culturele activiteiten georganiseerd in het voormalig Zusterhuis op de Brink naast de Basiliek en was een begrip voor de Laarders. Om herinneringen aan deze 40 jaar sociaal culturele activiteiten niet verloren te laten gaan, hebben oud-bestuursleden van de Warrekam, Bram Bakker, Dick Boere en Maria van den Brink, het archief overgedragen aan de Historische Kring Laren. 

Het voornamelijk beeldend archief bestaat uit foto’s, dia’s, filmpjes, jaarverslagen en oude posters nog gedrukt in de oude Warrekam drukkerij, en een aantal fraaie foto’s van optredens in de kapel (het voormalige Theater de Pit) waar onder andere cabaretgroep ‘Nar’ de opening deed. Ook van de Kerst-Inn, een van de eerste kerstmarkten in Nederland georganiseerd in de jaren 70, zijn vele foto’s. En niet te vergeten de vele fotoboeken van ‘De watersportkampen’ die meer dan 15 jaar zijn georganiseerd door een vaste groep enthousiaste vrijwilligers. Met deze collectie geeft de Historische Kring een volledig beeld van de georganiseerde activiteiten en wat zich allemaal heeft afgespeeld in het voormalig Zusterhuis op de Brink. Vele maanden zijn de oud-medewerkers Marionne Bakker en Eric Schrage druk bezig geweest met het uitzoeken van de vele honderden, zoniet duizenden foto’s. 

De opening van de tentoonstelling werd op 4 januari j.l. door Jan Tolsma verricht. Onder zijn leiding werd in 1969 het voormalige klooster aan de Brink door een grote groep vrijwilligers omgetoverd tot buurthuis. Het aantal mensen die betrokken was bij de Warrekam, was té talrijk om in één keer in de Lindenhoeve te ontvangen. Op zaterdag 8 maart zal een tweede groep bestuurders/directie/vrijwilligers worden uitgenodigd.

Per 1 januari 2012 is Stichting Sociaal Cultureel Werk de Warrekam overgegaan in Versa Welzijn.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 127 [2014-1]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.