Een leuke ontmoeting

Een leuke ontmoeting

In ons vorige Kwartaalbericht (nr. 152) schreef ik het verhaal over Nap de Klijn en zijn vrouw. Hierin vertelde Til de Graaf (94) dat zij bij het echtpaar De Klijn in Amsterdam had gewerkt.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 153 [2020-3]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

Een dochter van het echtpaar De Klijn, Marion, woont in Friesland en las dit verhaal bij een vriendin in Laren. Zij wilde deze vrouw die ooit voor haar had gezorgd, wel eens ontmoeten. En zo zaten we dan gezellig in de Akkerhof bij Til aan de koffie. Zoon Martin en zijn vrouw waren er ook bij aanwezig, terwijl Martins vrouw voor de koffie zorgde. Til vond het prachtig dat het meisje, waar ze eens mee door Amsterdam had gewandeld, nu bij haar op bezoek kwam. Ze babbelde er lustig op los. Alles uit die tijd kwam weer boven. Marion luisterde en vertelde ook over haar ouders. Het was een heel fijne en leuke ontmoeting, zeker voor Til de Graaf.

Bep (G.L.) De Boer