Berend Gerstekorrel overleden

Berend Gerstekorrel overleden

Op 6 juni 2020 is op 96-jarige leeftijd Theo Christenhuis overleden. Hij stond vooral bekend als Berend Gerstekorrel. Onder die naam was Christenhuis tientallen jaren actief als dirigent van de Larense boerenkapel De Dorsvlegels. Gerstekorrel is vereeuwigd in een beeldje dat het op pleintje voor Sancta Maria staat. Dat beeldje werd in 1979 gemaakt door de Larense beeldhouwer Kees Schrikker, die opdracht van de gemeente had gekregen om een Larense boer uit te beelden. 

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 153 [2020-3]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

Als model gebruikte Schrikker Theo Christenhuis die in die dagen al optrad als Berend Gerstekorrel met zijn band. Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Gooische school werd het beeldje op 31 januari 1980 op de speelplaats van de jubilerende school onthuld. Nadat het in 1984 omver was gestoten, kwam het in de tuin van de burgemeesters­woning. Daarna is het na overleg geplaatst op zijn huidige plek, midden in het dorp. 

In Kwartaalbericht 138 (2016-4) schreef Bep De Boer een artikel over Berend Gerstekorrel.