Door de wol geverfd!

Door de wol geverfd!

Het boek Door de wol geverfd! weverijen in Laren, zal op vrijdag 25 maart a.s. in de Larense Boekhandel ten doop worden gehouden.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 115 [2011-1]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

Weverijen in Laren

Het is een boek geworden van 120 pagina’s vol informatie en achtergrond over tweehonderdvijftig jaar spinnen en weven in Laren. Het boek verschijnt in een oplage van 500 stuks en bij de voorinschrijving, die sloot op 31 december 2010, zijn ruim 150 exemplaren verkocht.

Vanaf zaterdag 26 maart liggen de bestelde boeken klaar bij de Lindenhoeve (openingstijden iedere zaterdag van 14.00 – 16.00 uur). De boeken kunnen meegegeven worden als de automatische afschrijving – waar men voor getekend heeft – ook daadwerkelijk is uitgevoerd. 

De verkoopprijs is 22.50 euro en, naast de 120 pagina’s lees- en kijkvoer, treft u nog een kleine maar waardevolle verrassing aan achter in het boek! Dit is een laatste cadeautje van de – vorig jaar – jubilerende Historische Kring Laren! 

Van harte hopen we dat we de historische spin- en weefactiviteiten van zoveel Laarders, hiermee een plaats hebben gegeven die hen toekomt: in de herinnering van nieuwe generaties! 

Nadat we de weverijgeschiedenis hebben bestudeerd, etaleerden we onze kennis in zowel Singer Laren als de Lindenhoeve. Met het verschijnen van het boek hebben we diezelfde kennis nu ook gepubliceerd!

Samenstellers: Antoinetty van den Brink, Jos Joosen en Teun Koetsier