Wie helpt mij aan nummer 116 ?

Wie helpt mij aan nummer 116 ?

Zaterdag 25 maart jongstleden werd in de Lindenhoeve de ruilbeurs gehouden voor de stickerfoto’s van het Jumbo boek ‘Laren – een plaatje van een dorp‘. Vanaf 10.00 uur tot diep in de middag was het druk met bezoekers die naarstig zochten naar de laatste plaatjes om hun boek vol te krijgen.

Voor deze bijeenkomst had Patrick van Veldhuizen van de Jumbo Laren, de voorraad plaatjes meegenomen. Onder het genot van een kopje koffie konden de bezoekers op drie verschillende tafels zoeken naar ontbrekende plaatjes nummers tot/met 70, van 71 tot/met 140 en de hoogste nummers tot 216. En natuurlijk konden mensen hun dubbele plaatjes inleveren, die dan weer snel werden uitgesorteerd naar de tafels.

Het was druk en degene die geen plaatsje aan een tafel kon bemachtigen zat op de grond, of in een hoekje op een spinnewiel, of buiten ….

Boven het geroezemoes uit hoorde je zo af en toe een luide schreeuw ‘Ja ik heb hem‘ of ‘Wie heeft voor mij nummer 116?‘ – en je kon bijna niet veilig met een stapeltje stickers rondlopen zonder gevraagd te worden ‘mag ik even in jouw stapeltje kijken?’.

Later op de dag namen een aantal slimme bezoekers de leiding en begonnen aan een van de tafels de nog beschikbare nummers om te roepen. En zo werd iedereen bediend en van zijn of haar laatst gewilde nummers voorzien. Er gingen veel blije gezichten de deur uit.

Oh en er zijn nog genoeg plaatjes over dus ook voor de nog ontbrekende nummers kunt u straks bij de Jumbo en bij de Historische Kring terecht.

(Publicatiedatum 27 maart 2023)