Expositie geschiedenis Johanneskerk op Koningsdag

Expositie geschiedenis Johanneskerk op Koningsdag

In samenwerking met de Historische Kring Laren (HKL) heeft de Johanneskerk een expositie gemaakt over de geschiedenis van deze kerk. De expositie is te zien op de tiende Koningsdag, donderdag 27 april. In alle vroegte zullen vlag en wimpel worden uitgehangen aan de toren van de kerk en worden de klokken geluid, als teken van verbinding.

Er is een programma dat er zo uitziet:

  • 10.30-17.00 uur:  Expositie over de geschiedenis van de Johanneskerk, i.s.m. de HKL;
  • 11.00-12.00 uur: Signeersessie met prof. dr. Jan de Bruijn van zijn boek ‘De Johanneskerk te Laren 1521-2021’ over de historie en restauratie (besproken in Kwartaalbericht 162, 2022-4). Het boek is dan ook te koop;
  • 15.00-17.00 uur: Gratis Concert Eemjazz. Dit Kwintet laat zich onder andere inspireren door Fats Domino, The Everly Brothers, Louis Prima en Guy Mitchell. Een optreden van Peter Ivan, Frits en Hansje Ambrust, Hans Rombouts en Peter den Boer staat garant een voor een swingende Koningsdag.

Heeft u nog oude foto’s van de Johanneskerk, een trouwerij, begrafenis of doopfeest in de kerk? Neem die vooral mee! Er zijn misschien mensen die er iets over kunnen vertellen.

Er staat een gratis kopje koffie klaar.

(Publicatiedatum 18 april 2023)