Voorwoord Kwartaalbericht 82

Voorwoord Kwartaalbericht 82

Bij de start van dit winterseizoen zijn voor het eerst alle activiteiten van de Historische Kring in het Historisch Centrum gepland. Aangezien gebleken is dat voor sommigen het aanmelden voor een activiteit een hobbel is het volgende. U kunt een plaats voor een activiteit reserveren via e-mail of per telefoon. U bent dan verzekerd van een plek. Als u niet reserveert bent u uiteraard ook van harte welkom, alleen geldt dan de regel: vol is vol. Vanwege de voorschriften van de brandweer is het maximum aantal deelnemers aan een activiteit beperkt.

Foto: Open Monumentendag 2002. Opening: van links naar rechts: Herman Strating, Karel Loeff en Burgemeester Roest.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 82 [2002-4]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

We hebben al een paar interessante avonden achter de rug. In dit kwartaalbericht de neerslag van het verhaal dat Anton Kos heeft gehouden over de Erfgooiers. Leo Janssen heeft op een drukbezochte avond zijn Sint-Jan ervaringen uit de doeken gedaan, en is op zoek naar die van U. Op een speciale avond hebben we met steun van een aantal van U een aantal bijzondere, nog onbekende plekjes op kaarten en foto’s ander kunnen beschrijven. Tenslotte heeft ondergetekende voor de Volksuniversiteit een lezing verzorgd, niet over Laren, maar over de stad der steden: Rome.

De Open Monumentendag was een groot succes met honderden bezoekers en een geslaagde expositie van Herman Strating. Vlak voor de kerst is het Mary de Valk die exposeert met schilderijen van Laren en omliggende plaatsen. U bent weer van harte welkom in de Lindenhoeve, ook op de reguliere zaterdagen tussen 14.00 en 16.00 uur.

Namens het bestuur wens ik u tenslotte prettige feestdagen en tot ziens in het nieuwe jaar!

Karel Loeff, Voorzitter