Voorwoord

Voorwoord

Dit zomernummer staat deels in het teken van feest. Behalve een artikel over de Larense zomerkermis besteden we ook aandacht aan de viering van Koninginnedag, voordat deze op 30 april werd gehouden.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 104 [2008-2]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

Karel Loeff, Voorzitter

In het Historisch Centrum is de tentoonstelling over de Ramblers in Hamdorff een groot succes. Muzikale fragmenten, platenhoezen, oude foto’s enzovoorts geven een beeld van het roemruchte ensemble en laten oude tijden herleven. Tijdens de opening, die door meer dan 100 mensen werd bezocht, trad een speciale formatie op die een medley van liedjes van de Ramblers vertolkte. Inmiddels zijn de werkzaamheden aan een nieuwe website voor de Kring gestart. De opdracht wordt uitgevoerd door Schaapherder Design, en het voorlopig ontwerp is reeds gepresenteerd. Belangrijk onderdeel van de nieuwe site wordt een uniek zoeksysteem waarbij in alle jaargangen van de Laarder Courant De Bel kan worden gezocht. Meer hierover in één van de komende kwartaalberichten.

Wij wensen u een goede zomer toe!