Veel belangstelling jazztentoonstelling

Veel belangstelling jazztentoonstelling

De HKL heeft zaterdag 2 september een tentoonstelling geopend die gewijd was aan de bijzondere jazzoptredens in de jaren zeventig te Laren. 

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 166 [2023-4]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 9,50 per stuk in de Lindenhoeve en bij Bruna te koop, zolang de voorraad strekt.

De samensteller, archivaris Gerard Morsink, hield een inleiding met foto’s, filmpjes en jazzmuziek waar veel belangstelling voor was. De zaterdagen erna heeft Gerard een aantal keren zijn inleiding herhaald. De tentoonstelling liep tot begin november en wordt gevolgd door een tentoonstelling over 100 jaar Larensche Mixed Hockey Club.

In het voorjaar van 1973 startte het live radioprogramma Sesjun en in de zomer van dat jaar vond voor het eerst het International Jazz Festival plaats. Het was het begin van een periode van bijzondere jazzoptredens. De komst en optredens van beroemde jazzmusici uit Amerika maakten destijds veel indruk. Amerika is het land waar deze muziekstijl zijn oorsprong vond. Deze evenementen waren voor Nick Vollebregt aanleiding om ook in het jaar 1973 de naam van zijn Hotel/Café Astoria te veranderen in Nick Vollebregt’s Jazzcafé. In Kwartaalbericht 165 stond een artikel van Gerard Morsink over de jazzoptredens. υ