Succesvolle actie

Succesvolle actie

Ruim een jaar na dé brand overhandigde mevrouw Ellis Verhoef symbolisch het laatste historische boek aan Rosalie de Jonge, frontoffice manager, bibliotheek Laren-Blaricum.

Zoals bekend ging de gehele collectie historische boeken van Laren in rook op. Nog diezelfde week startte de Historische Kring Laren een actie en direct stroomden er vanuit het hele land ruim tweehonderdvijftig boeken binnen die tenslotte een plek in de prachtige bibliotheek in het ‘Brinkhuis’ vonden. Daar waren veel boeken bij van ‘Laren verzamelaars’, maar ook van mensen die één bijzonder boekje hadden en dat graag ter beschikking stelden. Ook de weduwe van Gerrit Verhoef bood diens complete collectie boeken over Laren aan, inclusief zijn eigen ‘schrijfsels’ die niet in de boekhandel te koop zijn. Heel bijzonder! Mevrouw Verhoef sloot dan ook, door het aanbieden van het laatste boek, de zeer succesvolle actie af. Hulde aan de initiatiefnemers, maar vooral hulde aan al die gulle gevers! DANK!

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 123 [2013-1]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.