Schenkingen 2e kwartaal 2014

Schenkingen 2e kwartaal 2014

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 130 [2014-4]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

April: Bep De Boer bracht plattegronden en kaarten met de grens van Laren, ordners over de familie Vos; een stamboom van de familie de Boer; een scriptie over Dievenbach door Rob Enthoven plus een boek over “van ‘t Klooster en van Klooster”.

12/4: van mevrouw H.C.M. Hilhorst ontvingen wij 4 kaartjes “graag gedaan” van de vrijdags Warrekam. Een artikel uit de Gooi en Eemlander van 5-5-1998 over dr. Holtman en een St. Jansprocessie kaart.

April: van Mirjam Post-Bus uit Sassenheim ontvingen wij de boekjes ‘dorpsvertellingen’ en ‘Larensche dorpsvertellingen’ van Wally Moes.

17/5: van de heer J. Kemp uit Laren ontvingen wij een enveloppe met informatie over de atelierswoning ‘t Hoge Land’ uit 1906; Hooghout 16.

17/5: van J.Th. Van Veen uit Laren ontvingen wij een verkoopbrochure van de Hamdorff-appartementen.

21/5: van Bep De Boer ontvingen we een stapel foto’s en boekjes ‘schoolkrant van de Openbare school Laren’. Tevens 3 uitgaven van de potviscourant.