Reacties oproepen

Reacties oproepen

Er waren dit keer veel reacties op onze oproepen in het laatste kwartaalbericht. De oproep over de speeltuin aan het Postiljon, “De Merel”, leverde geen reactie op. Wel op de oproep om een foto van het pompstation van de fa. Kiers (nu Geologisch Museum Hofland) . Daar kwamen welgeteld 9 reacties op. Het leverde ons zelfs meer op, want we kregen ook de gelegenheid om foto’s te kopiëren van het pompstation van Kiers aan de Rijksweg.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 87 [2004-1]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

De oproep betr. Lena de Bruin was ook enorm. De heer Van Kessel uit Bussum reageerde met een hele beschrijving over haar. Ook ontvingen we tekeningen en schilderstukken die zij zelf heeft vervaardigd en ook het doopjurkje waarin zij in 1893 werd gedoopt.

Reacties op de foto van “Groeten uit Laren”, met de beschrijving uit 1944 waren ook fantastisch. Rob Bakker dacht dat het het boerderijtje “Kruimeltje” was en de heer Bus dacht aan het huisje aan de Ruiterweg. We zijn gaan kijken maar kunnen er niet helemaal uitkomen.

Dan kwam er nog een reactie van Ellen Vles, het meisje dat in 1944 de kaart schreef. Zij vertelde dat ze in de 2e wereldoorlog vanuit Amsterdam naar Laren was gebracht om aan te sterken en om een epidemie van een ziekte mis te lopen. Ze werd ondergebracht bij een familie Jurriaanse. Dat was in een boerderijtje maar zij weet niet waar dat precies was. De heer Jurriaanse was volgens haar uitvinder. Zo had hij b.v. een spaak voor een fietswiel uitgevonden dat zelfs door een kind vervangen kon worden.

Ze zou wel graag willen weten waar de familie Jurriaanse woont. Ze is zelf inmiddels 70 jaar en woont in Ulvenhout.

Voor alle reacties heel hartelijk dank, Bep De Boer.