Nieuw redactielid: Cees Meijer

Nieuw redactielid: Cees Meijer

Sinds begin dit jaar ben ik redacteur van dit tijdschrift. Ik ben een geboren en getogen Laarder. In het vorige Kwartaalbericht heb ik geschreven over de Gooiergracht en de weversbuurt, waar ik tot mijn 20e jaar heb gewoond.

Daarna heb ik op verschillende adressen gewoond in Amsterdam en Utrecht. Na mijn universitaire studies geschiedenis en rechtsgeleerdheid heb ik ruim veertig jaar gewerkt in het onderwijs. Verreweg het grootste deel was ik docent en jurist aan de Hogeschool Utrecht. Eind 2017 ging ik met pensioen.

Ik woon sinds 1980 in Amersfoort, en vanaf 1989 met veel plezier in de ‘dorpse wijk’ Hoogland. Samen met mijn vrouw Corrie. Mijn zoon Lars (27) en dochter Margit (24) studeren nog en komen regelmatig in de weekenden thuis. In Hoogland kom je nog de echte dorpse sfeer tegen, en dat herinnert mij sterk aan het vroegere Laren.

Ik kom nog graag in mijn geboortedorp. Ook al is er veel veranderd in Laren, het is en blijft een bijzonder en prachtig dorp. Schrijven heb ik altijd gedaan. Ik was in mijn vrije tijd redacteur van verschillende ‘blaadjes’. Ik heb met een collega een studieboek Inleiding recht voor hbo-studenten geschreven. Het boek heeft maar liefst twaalf drukken beleefd in de periode 1991-2012. In 2014 heb ik een biografie van Jan de Quay, onder meer premier van 1959-1963, gepubliceerd bij uitgeverij Boom. De biografie kreeg veel positieve recensies in de landelijke pers en veel tijdschriften, en is zelfs op de shortlist (beste vijf) voor de Nederlandse biografieprijs 2014 (Erik Hazelhoff Roelfsemaprijs) terecht gekomen. Mijn grote trots. Tot slot meld ik nog dat ik tussen mijn 18e en 21e jaar naast mijn studie verslaggever bij de Laarder Courant ‘de Bel’ was. Met het oog daarop zou je misschien kunnen zeggen dat met mijn toetreden tot de redactie van het Kwartaalbericht de cirkel rond is.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 149 [2019-3]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.