LFC-Terrein, toen… en nu

LFC-Terrein, toen… en nu

Als je vijf en twintig jaar geleden gezegd zou hebben dat LFC en LVV zouden gaan fuseren tot één vereniging ‘SV Laren 99’ en zouden spelen op een schitterend sportcomplex aan het Schuilkerkpad, dan werd je ongeveer voor gek verklaard. Toch is het gebeurd en in het jaar 1999 was het zover. Hoe nu verder met het LFC-terrein? Men was het gauw eens dat het terrein bebouwd moest worden met woningen voor de inwoners van Laren. 

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 101 [2007-3]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

Foto’s en tekst Ernst H.J. Wortel

Op 3 november 2000 beleefden wij de zwartste dag in de geschiedenis van ons dorp. Tijdens de begrotingsvergadering, het was half een, werd even tussen neus en lippen medegedeeld dat er op het terrein 17 woningen gebouwd zouden worden. De rest van het terrein zou in gebruik worden gegeven aan het ‘naaktslaksalamandertje’, te gek voor woorden. Al spoedig bleek dat dit voorstel door de bevolking niet in dank werd afgenomen. De grote stoelendans begon. De 17 woningen (voor de rijken) werden er 54, toen 85, toen 134 en uiteindelijk werd het getal van 148 behaald. Doch niet alleen voor de rijken, ook anderen (minder draagkrachtigen) werden ruimschoots bediend. 

Woningbouwvereniging van Erfgooiers bouwt er 22 eengezins huurwoningen, 29 betaalbare koopwoningen en huurwoningen voor jongeren in de linkervleugel van het woongebouw D’Erfgooier. In de rechtervleugel worden wooneenheden gebouwd voor Sherpa (begeleid wonen). Het plan ‘Postiljon’ werd een gevarieerd plan. Door een gelukkig toeval zullen de 148 woningen aangevuld worden met 8 sociale woningen op het terrein van de Kringloopwinkel en 8 sociale woningen op het terrein van Ons Genoegen. Uiteindelijk dus 164 woningen voor iedereen, een prachtig resultaat voor het huidige gemeentebestuur. Over een half jaar zal de bouw voltooid zijn en zal het ‘Zevenend’ definitief op de Larense kaart staan.