Herinneringen van Riki Kroon-Zwanikken

Herinneringen van Riki Kroon-Zwanikken

Mijn naam is Riki Kroon-Zwanikken en ik woon in Australië, mijn zusje en haar man zijn nog pas bij me geweest en zij namen de Historische Kring voor mij mee. Deze heb ik met plezier gelezen en natuurlijk speciaal het artikel over de Schapendrift, waar wij over de jaren heel wat voetstappen hebben liggen.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 99 [2007-1]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

In gedachten ben ik naar al die vroegere plekjes geweest, het bos van Lucie Wittig Keizer waar we altijd seringen plukten (wat niet echt mocht) maar als hier de seringenboom in het voorjaar in de tuin staat te bloeien, dan moet ik daar altijd even aan denken. Het schaatsenrijden op de ondergelopen weilanden en daarachter lag ook de kwekerij van Veenendaal, later toen ik getrouwd was met Karel Kroon, woonden wij naast Chris. Karel woonde met zijn ouders op de Schapendrift naast de familie Kooymans en met de oudste dochter van de familie Kooymans heb ik nog steeds contact. Zij woont in West Australië, niet direct naast de deur maar we bellen elkaar zo nu en dan. Haar zoon woont in Melbourne en zij komt wel over om hen te zien en komt dan ook altijd mij even opzoeken. Ik ga haar deze Historische Kring opsturen en ze zal er blij mee zijn dat daar ook een foto van hen allen opstaat. Nogmaals ik heb ervan genoten, hartelijk dank en keep up the good work!.

Hartelijke groeten, Riki Kroon-Zwanikken