Herhaalde zoekvraag

Herhaalde zoekvraag

Wie kent deze dame? Wie herkent deze plek in Laren? Deze foto is gemaakt in 1973 of 1974. Het was een van de eerste opdrachten van een fotograaf die destijds vergat om er notities van te maken. Nu zoekt hij de naam van de dame op de foto en de plaats waar hij de foto in Laren gemaakt heeft.

Kunt u ons helpen?

Uit eerdere meldingen die u aan ons heeft gedaan is gebleken dat de gevel niet bij de Warrekam behoorde. Ook is er inmiddels een bericht ontvangen van een eerder herkende dame, dat zei dat zij niet degene is die op de foto staat. Als u een idee heeft waar de locatie is of wie deze dame kent, houden wij ons van harte aanbevolen voor uw tips!

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 146 [2018-4]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

Kwartaalbericht 146
Het zoekplaatje van nummer 145 lijkt deels opgelost. Henk Bus uit Zeist meldde zich bij Bep De Boer thuis en vertelde dat hij had ontdekt waar de foto genomen was. In het boek “Laren, rijk aan monumenten” van architect G. van der Pol, had hij op pagina 215 het raam ontdekt dat op de foto uit het Kwartaalbericht staat. In dat boek staat dat het een woning aan de Wally Moesweg 18 is. Bij navraag kwam Bep terecht bij de familie Kuperus, ook lid van de HKL. De heer Kuperus vertelde dat het huis flink is verbouwd en dat het raam dat op de foto staat nu precies aan de andere zijde van het huis is geplaatst. Maar wie de vrouw op de foto is, is hem niet bekend. In 1997/1998 heeft hier een mijnheer Groeneveld gewoond. Mogelijk is dat een hint voor het vervolg van de zoektocht.