Geslaagde lezing Jet Boetje

Geslaagde lezing Jet Boetje

Zo’n veertig belangstellenden hebben dinsdagavond 14 februari de lezing  bijgewoond die Jet Boetje, auteur van het boek Anna Singer, een verborgen leven’, hield over haar naspeuringen naar het leven van de vrouw die Singer Laren stichtte.

Jet Boetje is zeven jaar met het boek bezig geweest. Ze zei gedacht te hebben daarna rust te krijgen, maar nu heeft ze het druk gekregen met lezingen voorbereiden en geven.

In haar verhaal schetste ze de aanleiding voor haar speurtocht: de vondst van spullen van Anna in het huis van Kokky Beumer. Verder ging ze in op haar reizen naar Noorwegen, de VS en Frankrijk. Ze belichtte verschillende aspecten van het boek en toonde vele foto’s en afbeeldingen, ook andere dan die in het boek staan.

Jet vertelde ook de komende zomer nog een keer weer naar Dalheim in Olden (Noorwegen) te gaan, dat nu een B&B is onder de naam Singerheimen. Ze was er een aantal keren geweest, maar had nog niet alles kunnen zien  wat zich daar bevindt uit de nalatenschap van de Singers.

(Publicatiedatum 16 februari 2023)