Fotoboek Marja van Hest toont ‘schitterend mooi Laren’

Fotoboek Marja van Hest toont ‘schitterend mooi Laren’

Niet alle huizen staan er in, maar wel van elke straat in Laren heel veel huizen, andere objecten en doorkijkjes. In haar op 17 september 2022 verschenen boek ‘Laren, In Herfst, Winter, Lente of Zomertooi altijd schitterend mooi…’ publiceerde de fotografe Marja van Hest van alle tien wijken per straat tientallen foto’s. 

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 162 [2022-4]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 9,50 per stuk in de Lindenhoeve en bij Bruna te koop, zolang de voorraad strekt.

Tekst: Wim Keizer

In het totaal staan er 814 foto’s in het boek. De presentatie van het boek vond plaats in het centrum van de Historische Kring Laren, de Lindenhoeve.

Veel wijken worden ingeleid door een bewoner, meestal met een stukje geschiedenis van de desbetreffende wijk. Voor het centrum zijn er drie auteurs. Overigens is het goed dat er kaartjes staan bij de wijkindeling en -benamingen, want die blijkt niet bij alle auteurs bekend te zijn. Bij enkele wijken schreef Marja een gedicht. De andere bijdragen zijn van Frans Bierlaagh, Bep De Boer, Hans van Deuren, Bas Holshuijsen, Wil Horst-­Wikkerman, Leo Janssen, Nico van Kralingen, Gertjan Martens, Kees Snoeij en Ria Vos.

Het idee een uitgebreid fotoboek over Laren te maken ontstond in coronatijd. Het werd een excursie door het eigen dorp, waarvan Marja zegt: “Het was een geweldige ervaring om zo je eigen mooie dorp toch weer beter te leren kennen en ik heb dit ook echt op mijn eigen wijze en in alle vrijheid willen weergeven. Ik kan u alleen maar aanraden door eigen ervaring, neem eens een wijk onderhanden en loop al die straten door, kijk naar al het bijzondere wat er is. Geniet en Ontdek!”

Marja van Hest, Laren, In Herfst, Winter, Lente of Zomertooi altijd schitterend mooi… Laren, Uitgeverij Van Wijland, 2022. Te koop voor € 27.50 bij de Larense Boekhandel.