Foto van de “Larensche Harmonie”

Foto van de “Larensche Harmonie”

In Kwartaalbericht 122 plaatsten we deze foto van de “Larensche Harmonie” die in augustus 1920 is genomen.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 124 [2013-2]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

De Larensche werd in 1909 opgericht en hield na de oorlog op te bestaan en dient niet verward te worden met de St. Jans Harmonie. Wij herkennen (kunst)schilder Andries v.d. Brink op de 2e rij (4e van rechts) en op de eerste rij zittend met bekken Bertus Calis. We zijn reuze benieuwd wie de andere muzikanten zijn. Wie herkent u?

Eerste reactie
In Kwartaalbericht 123 ontvingen we een eerste reactie, maar helaas ben ik vergeten de naam van de mevrouw die namens haar vader belde te noteren, waarvoor excuus. Op de middelste rij, 3e van rechts zit Bertus v.d. Veer; op de achterste rij is de meest linkse waarschijnlijk boer Lammert Willard en de 4e persoon is Nicolaas (Klaas) Koppel (maar is dat links of rechts?). Wij hadden al genoemd (kunst)schilder Andries v.d. Brink op de 2e rij (4e van rechts) en op de eerste rij zittend met bekken Bertus Calis. We blijven reuze benieuwd wie de andere muzikanten zijn.

Tweede reactie
Van H.L.M. Kroes ontvingen we enkele ontbrekende namen: liggend met kleine trommel is Jan Koppel(1) (de broer van Klaas) en rechts naast de grote trommel zou Henk Kok(2) moeten zijn, waar wij eerder de naam Bertus Calis als ‘man met de bekken’ noemden. Zoals reeds eerder gesuggereerd wordt bevestigd dat boer Lammert Willard(3) (boerelammert) linksboven staat en de 4e persoon links Nicolaas (Klaas) Koppel(4) is. Grego van der Veer noemt zijn vader Gert van der Veer(5) achter de dirigent en gaat er van uit dat ook de tweede van rechts een van de broers ‘Koppel’(6) moet zijn. Jaap Grob geeft ons telefonisch door dat de man op de achterste rij helemaal rechts met slappe hoed en piston Willem Grob(7) is, de kleinzoon van Karel Grob. Wij hadden al genoemd (kunst)schilder Andries v.d. Brink(8) op de 2e rij (4e van rechts) en op de middelste rij, 3e van rechts zittend Bertus v.d. Veer(9). We blijven reuze benieuwd wie de andere muzikanten zijn.