Bijzonder transport

Bijzonder transport

Donderdagavond 28 mei 2009 vond een bijzonder transport in ons dorp plaats. Die avond werd nl. het beeldje “Klein Duimpje” verplaatst vanaf de schuur van de basisschool “De Ploeg” naar zijn nieuwe onderkomen in de “Lindenhoeve”.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 109 [2009-3]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

Foto en tekst Bep De Boer

Het beeldje werd rond 1975 gemaakt door Kees Schrikker. Het was het beeld voor de kleuterschool “Klein Duimpje” aan de Melkweg. Toen de kleuterschool basisschool werd en werd ingedeeld bij de basisschool “De Ploeg”, was het beeldje niet meer nodig en verhuisde het naar de schuur. Nu is hij teruggevonden en werd door Hans Kleinhoven en Gertjan de Ruiter op een klein wagentje vanaf de Melkweg naar de “Lindenhoeve” verhuisd. Het ging gelukkig goed, maar toch was het een hele trip. Het beeldje is gehavend en zal gerepareerd worden. Daarna wordt hij weer keurig beschilderd. Het beeldje staat in het halletje naast de kabouter.