Bep met pensioen?

Bep met pensioen?

Al jaren breng ik m’n vrije tijd door in de kelder van de “Lindenhoeve”. Heerlijk tussen de oude spullen die de Historische Kring kreeg van vele personen, om er verzekerd van te zijn dat deze spullen, wat het dan ook mag zijn, met liefde worden bewaard en ze niet verloren gaan.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 102 [2007-4]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

Om die artikelen te bewaren moeten ze wel goed worden behandeld. Zo moeten foto’s b.v. worden opgeplakt met een zuurvrije tape op zuurvrij fotokarton, eventueel voorzien van tekst en bewaard in een zuurvrije archiefdoos. Dat is één artikel, maar er zijn er zoveel zoals o.a. boeken, tijdschriften, c.d.’s, krantenknipsels enz.

Om dit alles goed te beheren heb ik er m’n uiterste best voor gedaan en ik hoop dat het na mij zo mag doorgaan. De historie van ons dorp mag niet verloren gaan. En waar het mij nu om gaat is het volgende. Volgend jaar hoop ik de leeftijd van 75 jaar te bereiken en dan zou ik dolgraag “met pensioen” gaan. Ja, lach maar, want zo voelt het. Vanaf het begin dat de Historische Kring werd opgericht heb ik binnen de Kring altijd wel één of andere taak gehad.

Nu alleen nog als archivaris en wat daarmee samenhangt. Ik wil wat meer aan m’n andere hobby’s gaan doen en daar krijg ik nu niet de gelegenheid voor. Daarom zoek ik iemand die liefde heeft voor het dorp Laren en een warm hart heeft voor de historie in het algemeen, in het bijzonder voor die van Laren. Wie komt mij opvolgen? Ik blijf nog ruim een jaar in het archief actief, maar in november 2008 is het zover, dan hoop ik het stokje over te geven aan een enthousiaste jonge oudere, een vutter b.v. Hij/zij kan dan nog een jaar meelopen en ruime ervaring opdoen. Bel mij om inlichtingen op 035-531 57 32 of mail naar: mail@historielaren.nl. Het zal je niet berouwen om deze stap te nemen.

Bep (G.L.) De Boer