Burgemeester van Nispenstraat 29, 1251 KE Laren

Aanvulling

Aanvulling

Verrassend iets te lezen over de familie Rietbergen door Arnold van Kessel. Omdat ik zijn e-mail- adres niet ken wil ik via uw tijdschrift daarop een kleine aanvulling geven.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 108 [2009-2]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen dit kleurrijke boekje 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

Wij, fam. W.A. Langendorff van Mauvezand 23 (de timmer-fabriek) kenden de familie ook goed. Wij brachten met een dekschaal de warme maaltijd naar het huis van Arnold en kregen de emmer met gaarkeukeneten van de Rietbergjes mee voor de varkens die mijn vader stiekem fokte. Het lopen met de emmer was geen prettig karwei omdat de inhoud nogal stonk. Later kwam de familie zelf naar ons huis aan het Mauvezand voor het avondmaal. De heer Rietbergen verstopte zich, als dat nodig was, in een van de schuilplaatsen in ons huis, bv. bij razzia’s. Mevrouw Rietbergen maakte van oude kleren en gordijnen kleding voor mijn zusje en broers. Mijn zusje herinnert zich nog goed dat ze zich schaamde om hiermee te lopen. Dat laatste loopt wel parallel met de herinnering van Arnold aan de lessen in de vormsommen van de heer Rietbergen.

Hoogachtend, drs. J.W. Langendorff
(adres bekend bij de redactie)