Vijf kinderen maakten nieuw ontwerp ‘wapen’ van Laren

Vijf kinderen maakten nieuw ontwerp ‘wapen’ van Laren

De winnende ontwerpen van v.l.n.r.: Sophia Koopman, Abel de Ridder en Valentine Mastenbroek. Onder v.l.n.r.: de ontwerpen van Oliver Dunki Jacobs en Max van der Werff. De zesde lijst is de aankondiging van de wedstrijd.


Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 167 [2024-1]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 9,50 per stuk in de Lindenhoeve en bij Bruna en de Larense boekhandel te koop, zolang de voorraad strekt.

Vijf kinderen tot en met 12 jaar hebben meegedaan aan de door de HKL en de stichting Kunstenaars en Kinderen In de School (KKIDS) georganiseerde wedstrijd “Wie ontwerpt een mooi nieuw ‘gemeentewapen’ (logo of vignet) dat heel goed weergeeft wat ‘Laren’ is”. Deze was aangekondigd in Kwartaalbericht 165.

De ontwerpen hebben van 4 tot en met 16 november 2023 in het Brinkhuis gehangen, samen met de kunstwerken die kinderen gemaakt hadden voor het KKIDS-project over het thema ‘identiteit’. Het was de vierde keer dat er een KKIDS-project was.

De vijf kinderen die een nieuw wapen hebben ontworpen zijn Sophia Koopman, Abel de Ridder, Valentine Mastenbroek, Oliver Dunki Jacobs en Max van der Werff. Zij werden uitgenodigd voor een workshop tekenen en schilderen op 29 november bij Hans van Deuren van KKIDS.

Bij de opening van de tentoonstelling zei burgemeester Nanning Mol dat de gemeente Laren natuurlijk niet zo maar haar wapen kan veranderen, maar dat hij één ontwerp fantastisch vond en dat hij, als hij de kans zou krijgen, zou kiezen om de S te veranderen in een draak, want zo veel zelfvertrouwen heeft Laren wel. Zoals beloofd worden de ontwerpen hier afgebeeld. υ