Trouwe gasten…

Trouwe gasten…

Zwembad de Biezem telt vele trouwe gasten. Soms zelfs nog een enkeling die vanaf de opening van het bad de Biezem bezoekt. Op de maandag en donderdag, als het water van het instructiebad extra verwarmd is, is er altijd een aantal vaste gasten. Bij weer en ontij trotseren zij de elementen om toch hun banen te zwemmen.

Foto vlnr: Jeanne Veldmeijer, An van Wijngaarden, Rein Engel en Ans Engel-Vonck.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 99 [2007-1]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

Jeanne (67 jaar jong) en Jan Veldmeijer zijn bijvoorbeeld al ruim 20 jaar trouwe bezoekers van het zwembad. Eén van de redenen waarom zij blijven komen is dat zij het een goede manier vinden om op deze manier een positieve invloed te hebben op hun gezondheid. Ook het ontmoeten van vrienden en de daarbij behorende gezelligheid vinden zij belangrijk.

Net als An van Wijngaarden (68 jaar jong) en Frans Bout. Al 18 jaar zijn zij te gast in de Biezem. Ook zij zijn begonnen met het onderhouden van de gezondheid. Daarnaast vinden zij het zwemmen in de Biezem een goede manier om mensen te leren kennen en dat er tijdens en na afloop een gezellige sfeer heerst.

Tevens zijn ze tevreden over het personeel dat in de Biezem werkzaam is. Dat is ook de mening die Rein (77 jaar jong) en Ans Engel-Vonck (73 jaar jong) zijn toegedaan. Zo’n 20 jaar zijn zij al in het bad aanwezig. De gezelligheid met vrienden en bekenden en het op peil houden van de conditie zijn de belangrijkste redenen om in de Biezem te blijven zwemmen.

In de zomerperiode zijn zij ook in het (verwarmde) buitenbad te vinden. Net als vele anderen trekken zij daar hun baantjes en zij hopen, net als de anderen, nog vele jaren in gezondheid in de Biezem hun baantjes te kunnen trekken.