Theehuis ’t Bluk

Theehuis ’t Bluk

Op de Zuiderheide aan het fietspad naar Hilversum en de Lage Vuursche staat het sfeervolle en bekende Theehuis ’t Bluk. In de nacht van zaterdag 23 december op zondag 24 december 2000 brandde het Theehuis tot de grond toe af. De Larense brandweer deed wat ze kon, maar volgens de brandweercommandant Han Kras konden ze alleen maar nablussen. 

De eigenaren, mevrouw Lommel-Marjot en haar echtgenoot waren zeer geëmotioneerd bij het zien van de geblakerde puinhoop. Maar, verzekerden zij, het Theehuis dat al sinds 1940 in de familie is, zal zeker weer worden opgebouwd. De gemeente had al medewerking toegezegd. 

Na het puin ruimen kon de bouw beginnen. En zo gebeurde het dat op 29 juli 2001, de eerste steen werd gelegd door de 93-jarige mevrouw J.C. Marjot-Roest.

De bouw van het nieuwe Theehuis ging voorspoedig en op 10 oktober 2001 was Theehuis ’t Bluk weer toegankelijk voor de dorstige of hongerige wandelaar of fietser.

Bronnen: Laarder Courant De Bel; De Gooi- en Eemlander. Foto’s Eerste steenlegging en brandweer Laarder Courant De Bel; overige foto’s van de auteur.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 151 [2020-1]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.