Schenkingen 1e kwartaal 2023

Schenkingen 1e kwartaal 2023

11/01: Van dhr. K. Loeff kregen we tekeningen en een boek over de boerderij Bij den Toren/Naarderstraat 3 en tekeningen, intentieovereenkomst, correspondentie en krantenknipsels over Houtzagerij Van Dijk en een tekening van boerderij/woonhuis Eemnesserweg 35.

14/01: Dhr. H. Schaapherder schonk ons: 1 ingelijste ets Oud Laren, 6 bidprentjes, 5 kerkboekjes, 1 boek Erfgooiers, 12 foto’s betr. erfgooiers, 7 boeken over Laren, 1 videoband St. Jansprocessie 1990 en een stapel oude kwartaalberichten HKL.

21/01: Mw. L.J.Th. Jongerden te Canada schonk ons een ingelijst portret, getekend door Eppo Doeve, van Lambertus Jongerden, overleden in 1945 door granaatscherf, plus een lepeldoosje en enkele krantenknipsels.

04/02: Dhr. L. Schenk te Blaricum schonk ons een schrijfkist. Deze was ooit van een Larense Slager.

11/02: Van dhr. H. v.d. Brink kregen we een Zoon fiets, gemaakt door Wim Zoon. Zie het artikel op pagina 40 van dit Kwartaalbericht.

15/02: Van dhr. W. de Valk uit Kamerik (oud tambour-maitre, instructeur, componist, arrangeur en bestuurslid van MCC) ontvingen wij zijn complete MCC-archief, bestaande uit vele documenten, originele artikelen die in de Bazuin verschenen, een boekje met de herinneringen van Wil aan zijn tijd bij MCC en alle originele muziekwerken die hij heeft gemaakt. Ook kregen we van Wil de volledige digitale versie van zijn archief op een USB-stick.

18/02: We kregen de boekhouding van de Fa. Van Ruitenbeek.

18/02: Dhr. G. van Veelen schonk ons een glas­plaatje met de voorstelling Schaapherder met schapen en N.B.M. boekje.

18/02: Mw. W. Vos schonk ons het trouwboekje van Manus Vos en Mietje de Leeuw en diverse bidprentjes.

22/02: In de brievenbus ontvangen van E. Constandse het blad ‘Ons eigen tijdschrift’ een uitgave van Van Houten te Weesp.

25/02: In de brievenbus gevonden één foto van de voorzijde van de Lindenhoeve met schapen op het veld er voor en zicht op de Viersprong.

25/02: Van mw. Nanink-Bakker te Eemnes kregen we het blad Parochie Sint Jan en een foto van het interieur van de St. Jansbasiliek.

04/03: Mw. W. Horst-Wikkerman schonk ons een stapel foto’s/kalenderplaten, 1 zangboekje en 3 DVD’s over Laren, John Ruis en de St. Jansprocessie.

15/03: Van mw. D. Bakker kregen we een richtingwijzer naar V.V. LFC.

27/03: Mw. C. van Beek schonk ons een boek ‘De man achter Sil’, enkele Singerbulletins en kopieën van verhalen over Laren en wandelingen door haar geschreven.

01/04: Van een anonieme schenker kregen we een MCC-vaandel met het wapen van Laren in blauw fluweel op een rode achtergrond. Het aan de trompetten bevestigde vaandel werd in 1958, gelijktijdig met de gala-uniformen, in gebruik genomen.

Allen danken wij hartelijk voor hun schenking!