Open Monumentendag: met Historische Kring Laren 11 september naar De Groene Afslag

Open Monumentendag: met Historische Kring Laren 11 september naar De Groene Afslag

Het thema van de landelijke Open Monumentendagen op 10 en 11 september is dit jaar ‘duurzaamheid’. Reden voor de Historische King Laren (HKL) om samenwerking te zoeken met De Groene Afslag, de circulaire hub van het Gooi.

De Groene Afslag, Amersfoortsestraatweg 117 Laren, opent op zondag 11 september gastvrij haar deuren. Iedereen is welkom voor een korte rondleiding, die om stipt 11.00 uur aanvangt. Ter verhoging van de feestvreugde wordt diegenen die dat willen koffie, thee en lekkers aangeboden. Maar u dient zich dan wel vooraf te hebben aangemeld! Aanmelden kan via info@historischekringlaren.nl.  Na de rondleiding zal Michiel Korthals, bestuurslid van de Stichting Oude Landsbouwgewassen Laren (SOLL) en oud-hoogleraar toegepaste filosofie aan Wageningen Universiteit, om 12.00 uur een voordracht over duurzaamheid in de BEL-gemeenten houden.

De Groene Afslag is een multifunctionele ontmoetingsplek, die bestaat uit een café, restaurant, flexwerkplek, evenementenlocatie en vergaderzalenverhuurbedrijf. Daarbij staat een duurzame toekomst centraal en dat zie je ook duidelijk terug. Daarom is het een ideale locatie om samen invulling te geven aan het thema duurzaamheid.

Nazomerfeest; speel het Kringspel

Een week later, op 17 en 18 september, wordt een nieuw evenement georganiseerd ter vervanging van de INmarkt: het Nazomerfeest. De HKL doet daaraan mee en dat weekend is de Lindenhoeve op zaterdag van 14.00 tot 15.30 uur en op zondag van 14.00 tot 16.00 uur geopend. In de Lindenhoeve is dan de fraai vormgegeven wandelroute ‘Kunstschilders die in Laren woonden en werkten’ voor 2 euro te koop, alsmede het nieuwe ‘Kringspel Laren’, een spel voor jong en oud, waar een online quiz aan verbonden is.

Op zondag 18 september wordt de mogelijkheid geboden het Kringspel te spelen in de Lindenhoeve. Gaarne wel van tevoren opgeven (via info@historischekringlaren.nl), zodat de HKL kan zien of er animo voor is en er extra tafeltjes kunnen worden neergezet.

Bekijk alle activiteiten tijdens het Nazomerfeest op www.nazomerfeestlaren.nl.

(publicatiedatum 1 september 2022)