Mysterieus fotoalbum

Mysterieus fotoalbum

De Barneveldse wijkagent Nico van Maanen kwam in het landelijke nieuws omdat hij op zoek was naar de rechtmatige eigenaar van een stokoud fotoboek. Eén van de foto’s toonde een villa in Laren waarop hij contact zocht met de Historische Kring Laren.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 133 [2015-3]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

Archivaris en stamboomonderzoekster Yvonne Majoor dook in dit mysterie en wist deze ‘Cold Case’ met intensief speurwerk te ontrafelen. Al redelijk snel werd duidelijk dat het niet de familie betrof die halverwege de oorlog vanuit de villa was gedeporteerd. Wie hadden er daarna in de villa gewoond? En was er een relatie naar de naam ‘Wim’ die op de achterkant was geschreven? Wim bleek uiteindelijk de schoonvader van een mevrouw voor wie het oplossen van de diefstal belangrijker is dan de teruggevonden foto’s. Wij respecteren die wens. Inmiddels is het boek terug bij de familie. Desondanks toch een groot compliment aan onze eigen Sherlock Holmes!