Burgemeester van Nispenstraat 29, 1251 KE Laren

Lindenhoeve voorlopig gesloten; nieuwe dakbedekking komt eraan

Lindenhoeve voorlopig gesloten; nieuwe dakbedekking komt eraan

14 januari 2021 – Het bestuur van de Historische Kring Laren (HKL) heeft besloten de Lindenhoeve voorlopig gesloten te houden, ook op de woensdagmiddagen. Sinds augustus was de Lindenhoeve niet meer, zoals gebruikelijk, open op zaterdagmiddagen, maar wel nog in beperkte mate op woensdagmiddagen. Nu er nieuwe varianten van het virus rondwaren en de coronamaatregelen urgenter worden, acht het bestuur het verstandig vrijwilligers en bezoekers geen onnodige risico’s te laten lopen. Ook het archiefteam is slechts beperkt actief. Wie vragen heeft, kan deze wel telefonisch (035 629 49 45) of per mail stellen.

Een andere reden voor de sluiting is dat de vorig jaar met de gemeente afgesproken vervanging van het rieten dak eind januari van start zal gaan. Rietdekkersbedrijf G. de Boer & Zn uit Laren verwacht daar een week of drie voor nodig te hebben, maar is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Het HKL-bestuur wil deze gelegenheid tevens aangrijpen om het interieur wat op te frissen. Afhankelijk van de lengte van de lockdown, zal het bestuur op een nader te bepalen datum in het komende jaar de Lindenhoeve feestelijk heropenen.