Laren toen…

Laren toen…

Achter op de ansichtkaart staat de tekst ‘parkeerterrein hotel Hamdorff’. Zoals U kunt zien was het parkeren in de dertiger jaren net zo’n zooitje als nu.

De dames en heren ‘upper ten’ parkeerden hun limousines op elke plek waar dit ook maar enigszins mogelijk was. Dus was dat betreft is er niets nieuws onder de zon. In het midden was een grasgazon en aan de rechterzijde was het voetpad. Hamdorff had een grote aantrekkingskracht en de vele bezoekers kwamen van heinde en verre om maar niets te missen. De exclusieve auto’s waren in groten getale aanwezig. Men reed ook toen ongetwijfeld diverse keren over het kruispunt bij het Bonte Paard om het blik aan het volk te tonen.

Vooral als de terrassen bij het Bonte Paard en Mauve vol zitten kun je vaak dezelfde automobiel diverse keren langs zien komen. De ‘eigenaars’ kunnen ook dan hun speeltje aan vele dorpsgenoten laten zien. En dan maar hopen dat het verkeerslicht op rood staat. Nu heeft men er een aardig parkeerterreintje van gemaakt, waar de ‘voertuigen’ geduldig wachten op de dames, die zwaar beladen met plastic tassen een dagje Laren gedaan hebben.

Als je in Laren vraagt ‘wat is het toppunt van armoede’ dan krijg je steevast als
antwoord ‘zelf sturen in een Bentley’.

Foto en tekst Ernst H.J. Wortel

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 113 [2010-3]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.