In het spoor van de gooische tram

In het spoor van de gooische tram

Dat is de titel van het nieuwe boek dat op zaterdag 9 oktober a.s. zal worden gepresenteerd in de “Lindenhoeve”. Bep De Boer werkte bijna zes jaar aan het samenstellen en schrijven van dit boek.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 89 [2004-3]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

Veel berichten uit de kranten vanaf de jaren 1881 t/m 1947 heeft hij doorgelezen. De stapel kranten die hij doorworstelde had een hoogte van ruim twee meter. 855 berichten in de vorm van kleine verhaaltjes staan in het boek vermeld. In de 66 jaren dat de tram reed, heeft hij 117 berichten gevonden van een dodelijke aanrijding.

Er zijn niet alleen nare berichten vermeld, er staan ook leuke en hele vreemde verhalen in. Het is de mens die centraal staat bij het meerijden met de tram. Het boek is prachtig uitgevoerd door de uitgeverij Van Wijland te Laren. Het boek bevat 304 bladzijden en er staan ruim 100 foto’s en andere afbeeldingen in. De prijs is 19, 95 euro en is na de presentatie verkrijgbaar in de “Lindenhoeve”.