Gevelstenen (1)

Gevelstenen (1)

Er zijn in Laren heel veel gevelstenen die de muren sieren, zoals b.v. “Eerste steen gelegd door…” en ook mooie kleurrijke stenen die de naam van het huis dragen. Het gebruik van gevelstenen en uithangborden is al heel oud. Het dateert van ver voor onze jaartelling. De Romeinen gebruikten ze ook. Een bekend Romeins uithangbord is de krans met wijnrankbladeren. Hieraan herkende men de wijnhuizen. Bij opgravingen in Pompeii werden terracotta stenen opgegraven die als gevelstenen waren gebruikt. 

Bep (G.L.) De Boer

Om nu de historie van de huizen van Laren in beeld te brengen door middel van deze gevelstenen zoek ik in het hele dorp naar deze objecten. Alles wat op zo’n steen geschreven of afgebeeld staat is historie en die wil ik graag fotograferen en beschrijven. Helpt u mij bij het vinden van deze historische gevelstenen? Bij voorbaat heel hartelijk dank.

Bep (G.L.) De Boer
Tel. 035-531 57 32 of 06-27 507 706
of per e-mail

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 146 [2018-4]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.